Project Ethiopië 2019 - De Hoeksteen

Title
Ga naar de inhoud
Project Ethiopië 2019.

Na het daverend succes van de Ethiopië-actie op hometrainers van de woensdagavondclub in het voorjaar van 2018 kreeg het bestuur van De Hoeksteen nogmaals een verzoek van Broeder Theo v/d Boer voor een financiële bijdrage aan de mensen met een verstandelijke beperking in de hoofdstad Addis Abeba, zijn voormalige werkgebied in Ethiopië.
Het idee werd geboren om nu alle deelnemers v/d Hoeksteen een kans te geven om mee te werken aan een tweede, heel ander project nl. een Kunstproject Ethiopië. Uiteindelijk hebben 17 deelnemers van De Hoeksteen mee geschilderd op twee hele dagen en een avond aan 12 grote vazen o.l.v. kunstenares Bregje Raaijmakers uit Hapert.

Artikel in Eindhovens Dagblad over dit project. Klik op deze link.


Afsluiting project Ethiopië 5 november 2019

Op dinsdagavond 5 november hebben we Kunstproject Ethiopië officieel afgesloten en de 5 verkochte vazen en 1 schilderij overhandigd aan de nieuwe eigenaars. Het was een mooie bijeenkomst en we hebben Broeder Theo een cheque van € 1500 kunnen overhandigen. Dat bedrag hebben we tot nu toe bij elkaar geschilderd voor Ethiopië. Op de website van De Hoeksteen staan foto’s van deze afsluiting onder de vlag van Ethiopië.
Maar…zoals jullie misschien ook weten: op dit moment zijn nog niet alle vazen, zuilen en schilderijen verkocht.
Dat ze nog niet gekocht zijn, wil niet zeggen dat ze niet prachtig zijn en niemand ze wil hebben. De prijzen v/d vazen en zuilen op de expositie waren zo hoog omdat ze dat eigenlijk ook waard zijn, maar tevens om een zoveel mogelijk geld voor Ethiopië op te halen.
Omdat alle kunstenaars het verdienen dat hun vaas of zuil binnenkort toch ergens een mooi plekje krijgt, mogen binnenkort onze eigen vrijwilligers en deelnemers gaan bieden op een goedkoper start-bod. Ze kosten dan tussen de €40 en de €100.
Tussen 13 november en 13 december kunnen jullie(samen met je familie of leiding van je woonplek) bieden op de overgebleven kunstwerken.
Dat kan weer via de biedpagina op de website van De Hoeksteen, bij de knop ‘doe een bod’.
Misschien is het voor jezelf nu makkelijker om een kunstwerk te kopen, maar je familie of leiding van je woonplek mag je natuurlijk ook vragen om een bod te doen! Hopelijk gaat het ons samen lukken om nu wel alle kunstwerken te verkopen!
Hiernaast staan alle "Kunstobjecten Ethiopië" in een slideshow afgebeeld.
Voor een bod op één of meerdere objecten ga naar de pagina "Vazen en schilderijen" of klik op onderstaande Link / knop.
De Hoeksteen Marktstraat 20 5531AT Bladel
Terug naar de inhoud