Kempen Doe Week 2021 - De Hoeksteen

Title
Ga naar de inhoud
Kempen Doe Week 2021

En toch hebben ze weer genoten, de 17 deelnemers en hun begeleiders van de Thema-week "Olympische Spelen". Door corona waren de deelnemers in twee groepen verdeeld. De ene groep kwam elke ochtend en de andere elke middag. Afstand houden in de auto is nog moeilijk. Daarom waren de activiteiten allemaal in of in de buurt van De Hoeksteen. Dus uitdagende uitstapjes waren er niet bij en toch heeft iedereen genoten! Blij dat er in ieder geval weer eens iets te doen was op De Hoeksteen!
De week werd geopend met de Olympische fakkel. In de ochtendgroep waren 3 nieuwkomers, dus om elkaar te leren kennen werd de fakkel door gegeven. Dat gebeurde ook in de middaggroep, want we hadden elkaar nu meer dan twee jaar niet gezien! Daarna schilderde elke groep de vlag van hun land en zongen we de volksliederen van de 4 gekozen landen: Nederland-België-Frankrijk en Engeland. Elke dag was er een snack van één van de landen b.v. stroopwafels- Brusselse wafels-macrons-brownies. Bovendien mocht elke groep één keer mee lunchen: heerlijke kant en klare broodjes van Den Dis. We deden binnen- en buiten spelletjes en yoga met Franka. Jammer genoeg ging de judo met Cees niet door, omdat hij plotseling
een oogoperatie moest ondergaan :-(  
Ook hebben we weer erg genoten van het raket schieten bij Peter Leeflang en van het dansen met het digibord.
En niet te vergeten: de Olympische Quiz op vrijdag. Veel vragen over de Olympische sporten, maar ook opdrachten als: wie heeft het snelst een wc-rol afgerold en het spel met de jenga blokken. De spanning was te snijden, totdat de toren uiteindelijk toch omviel natuurlijk!
Op vrijdag was de prijsuitreiking van de Olympische medailles en daarna hebben we super gezellig afgesloten met champagne en lekkere Nederlandse chips.

Omdat Sandra in 2019 afscheid nam, had Lotte dit jaar de leiding! Ze zorgde b.v. elke dag voor een mooi openingswoord met uitleg over wat we allemaal gingen doen. En natuurlijk een afsluiting door samen even terug te kijken. Compliment Lotte!

We hadden dus ondanks corona toch weer een hele fijne Kempen Doe Week dit jaar!
Op naar 2022! We hopen dat dan alles weer normaal is!

En tot slot heel veel dank aan de leiding!

Kempen Doe Week! Doe je mee?

Eenmaal per jaar wordt er in de zomervakantie op de Hoeksteen te Bladel de 'Kempen Doe Week' georganiseerd.

In 2022 is dat van maandag 25 juli t/m vrijdag 29 juli.

De KempenDoeWeek is een vakantieweek voor jongeren met een beperking. Van maandag t/m vrijdag ondernemen we samen allerlei activiteiten die passen in een bepaald thema. Hierbij kun je denken aan een kwis, een speurtocht, een workshop of een bezoekje aan de sportschool of een uitstapje. We starten om 9.00 uur op de Hoeksteen en sluiten hier de dag rond 16.00 - 16.30 uur weer af. Tussen de middag lunchen we gezellig samen.

Heb je zin om mee te doen of wil je informatie?
Neem gerust contact op met Lotte Paridaans:

lotteparidaans@hotmail.com
tel nr: 06-23892277
De Hoeksteen Marktstraat 20 5531AT Bladel
Terug naar de inhoud